اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر میشود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونتهای قارچی کاربرد بالقوهای میتواند داشته باشد. باوجوداین، برای تایید این اثرات انجام مطالعات قوی دربارهی انسانها ضروری است.
اسانس علف لیمو از گیاه علف لیمو بهدست میآید که در نواحی استوایی و نیمه استوایی جهان رشد میکند. این روغن به رنگ زرد کمرنگ یا روشن است که با غلظت اندک و عطر لیمو است. در طب سنتی از این گیاه جهت تسکین درد، مشکلات معده و تب بهره می جستند و خواص آنتیاکسیدان، ضدالتهاب و ضدقارچی این گیاه مزایای بسیاری به همراه دارد. در مقالۀ پیشرو پیرامون مزایای اسانس علف لیمو ، شیوۀ مصرف آن و عوارض جانبیاش مطالبی را در سایت پهنک مطالعه خواهید نمود.
پژوهشگران در یک آزمایش درونکشتگاهی ( به آزمایشهایی که به جای به کار بردن جانداران زنده، بخشی از بدن آنها مانند یاختههایشان یا بافتهایشان را در محیط آزمایشگاهی کشت میدهند گفته میشود، به این آزمایشها در محیط کشت نیز میگویند. )در سال 2016 نشان دادند که اسانس علف لیمو در مبارزه با باکتری آسینتوباکتر بائومانی موثر هستند. این باکتری ﻣﻘﺎوم ﺑﻪ ﭼﻨﺪ دارو میتواند سبب ایجاد عفونتهای خونی و ذاتالریه شود. از آنجا که اسانس علف لیمو در مهار و از بین بردن این باکتری موثر است، میتواند در آینده ای نه چندان دور در مبارزه با بیماریهایی که به آنتیبیوتیک پاسخ نمیدهند بهعنوان درمان مکمل مطرح شود.
در بررسی دیگری غلظتِ 2درصدی از ژل مربوط به اسانس این گیاه، رشد باکتری را که عامل ایجاد بیماری های لثه ای است را مهار نمود. در طی این مطالعه ، 15 نفر با که بیماریلثهای آنها در بخشهای مختلف دهانشان ایجاد شده بود، حضور داشتند.
شرکتکنندگان همراه با درمانی به غیراز جراحی در محل بیماری لثهای از این ژل استفاده نمودند. محققان این نتایج را با نتایج مربوط به گروهی که فقط از روش درمانی غیرجراحی بهره بردند مقایسه نمودند. نتیجه آن بود که اسانس علف لیمو به همراه روش دندانپزشکی غیرجراحی بهبود بافت را بیش از دندانپزشکی غیرجراحی افزایش میداد.
التهابهای مزمن عامل بسیاری از بیماری ها ازجمله التهاب مفاصل، دیابت و برخی از سرطانها است.
پژوهشی در سال 2014 نشان داد که اسانس علف لیمو در موشهای مبتلا به عفونتهای قارچی تاثیر ضدالتهابی نیرومندی دارد. پژوهشگران دریافتند در حالی که انجام مطالعات بیشتری در انسانها امری ضروری است، اما اسانس علف لیمو قادر است به درمان التهابهای پوستی کمک نماید.
در همان پژوهش در سال 2014 پژوهشگران به بررسی اثراتِ درونکشتگاهی اسانس علف لیمو بر قارچهای خاص، ازجمله کاندیدا آلبیکنس که موجب عفونتهای قارچی و برفک میشود، پرداختند.
اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر میشود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونتهای قارچی کاربرد بالقوهای میتواند داشته باشد. باوجوداین، برای تایید این اثرات انجام مطالعات قوی دربارهی انسانها ضروری است.
آنتیاکسیدانها در مبارزه با رادیکالهای آزادِ مضر و استرس اکسیداتیو در بدن نقش مهمی ایفا می نمایند که در کاهش نشانه های پیری و خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها مفید باشند.
طی پژوهشی در سال 2015، در آزمایشی درونکشتگاهی به بررسی خواص آنتیاکسیدانی علف لیمو پرداخته شد و مشخص گردید که این گیاه تاثیر آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد و در جارو کردن رادیکالهای آزاد موثر است.
در پژوهشی دیگر در سال 2011 مشخص گردید که دهانشویه های با اسانس علف لیمو اثرات آنتیاکسیدانی دارد. این پژوهش شامل 40 شرکتکننده، ازجمله مبتلایان به التهاب لثه (Gingivitis) ، بود.
پژوهشگران در سه سطحِ غلظتی اثرات آنتیاکسیدانی اسانسِ علف لیمو را آزمایش و نشان دادند که در تمامی غلظتها آنتیاکسیدان ها فعال هستند.این نتایج ممکن است این اسانس را به مادهای مهم در کنارِ فعالیتهای مربوط به بهداشت دهان و دندان تبدیل کند.
برخی از پژوهشها حاکی از آن هستند که اسانس علف لیمو در درمان مشکلات معدی موثر است. مطالعهای در سال 2012 روی مدل حیوانی انجام شد که به بررسی تاثیر اسانس علف لیمو بر زخمهای معدۀ ناشی از اتانول و آسیبهای ناشی از آسپرین پرداخت. زخمهای معده زخمهایی بر روی پوشش معده هستند که موجب معده درد میشوند.
این مطالعه نشان داد که اسانس علف لیمو محافظی در برابر آسیب به معده عمل میکند و برای این نوع از زخمها درمان مناسبی به شمار میرود.
علاوهبراین، اوژنول، که یک ترکیب شیمیایی در اسانس علف لیمو است، به تسکین درد و درمان اختلالات معده و اسهال کمک می نماید.
اسانس علف لیمو در کاهش نشانه های آرتریت روماتوئید، به علت خواص ضدالتهابی خود موثر است. بررسی در سال 2017 به ارزیابی اثرات اساس این گیاه بر 30 نفر از مبتلایان به آرتریت روماتوئید، پرداخت.
این پژوهشگران به مدت 30 روز به هر نفر 3 میلیگرم از این اسانس دادند. با گذشت زمان، شرکتکنندگان درد کمتری را گزارش نمودند.
یکی از کاربردهای رایج اسانس علف لیمو استفاده آن در ماساژ و تمدد اعصاب است. یکی از مطالعات اثرات اسانس علف لیمو را به هنگامِ استفاده از آن بهعنوان روغن ماساژ بررسی کرد. در این مطالعه، ضربان قلب و فشار خون شرکتکنندگان پیش و پس از استفاده از این اسانس اندازهگیری شد. هر کدام از شرکتکنندگان به مدت سه هفته یک بار در هفته با این روغن ماساژ داده میشدند.
پژوهشگران دریافتند که اسانس علف لیمو فشار خون دیاستولیک را کاهش میدهد اما بر فشار خون سیستولیک و یا ضربان قلب تاثیری ندارد. این پژوهشگران اظهار کردند که اسانس این گیاه اثرات هماهنگکنندهای بر سیستم عصبی دارد.
یک بررسی قدیمیتر در سال 2009 استدلال کرد که اسانس علف لیمو در درمان سر درد موثر باشد. در حالی که شواهد محدودی برای تایید این استدلال وجود دارد، در طب سنتی استرالیا علف لیمو یک درمان رایج برای سر درد به شمار میرود.
شیوۀ استفاده
افراد هرگز نباید اسانسِ غلیظ علف لیمو را بر روی پوست، به چشمها، دهان و گوشهایشان بزنند.
اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحده آمریکا (FDA) بیخطر بودن مصرف این اسانس را زمانی تایید کرد که بهدرستی از آن استفاده کنند. استعمال اشتباه از این اسانس خطرناک است و میتواند به مسمومیت، سوختگی پوست، تهوع و بیماری در حیوانات خانگی منجر شود.
مردم میتوانند اسانس علف لیمو را به روغن حامل، مانند روغن نارگیل اضافه نموده و با آن پوستشان را ماساژ دهند.
افزودن چندین قطره از اسانس علف لیمو به آب در حال جوش و استنشاق بخار از طریق بینی، بسته نگه داشتن چشمها و پوشاندن سر با حوله یکی دیگر از شیوههای استفاده از این اسانس است.
سطوح غلظت این اسانس زمانی که به صورت بخور استفاده می گردد بعید به نظر می رسد که برای بزرگسالان خطرناک باشد. باوجوداین، باید در استفاده از منتشرکنندهها در اطراف کودکان، زنان باردار و حیوانات خانگی احتیاط نمود.
اسانس علف لیمو قابل اشتعال است بنابر این باید دور از شعلههای باز نگه داشته شوند. از مصرف این اسانس به صورت خوراکی خودداری کنید مگر این که با راهنمایی کارشناسان ارائهدهندهی خدمات مراقبتی و بهداشتی و توصیۀ پزشکان باشد.
اثرات جانبی
اسانس علف لیمو ممکن است موجب سوزش پوست و راش یا قرمزی پوست شود. برای به حداقل رساندن سوزش پوست فرد باید در صورت داشتن موارد زیر از استفاده از آن خودداری کند:
برای بررسی این اسانس، پیش از استفاده باید روی ناحیهی کوچکی از پوست آغشته نموده و سپس 24 ساعت صبر کنید تا ببینید که قبل از استفاده از اسانس رقیقشده در تمام نواحی پوست آیا واکنشی به آن نشان میدهید یا خیر.
اسانس علف لیمو همچنین میتواند موجب خشکی و سوزش در اطراف چشمها، گوشها و سایر غشاهای مخاطی، مانند ناحیه تناسلی، شود. به همین دلیل، بهتر است از این اسانس بر روی صورت استفاده نکنید و یا این اسانس را در در داخل آب داخل وان حمام قرار ندهید.
پژوهشها نشان میدهد که اسانس علف لیمو به دلیل خواص ضدقارچی، آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی مزایای بسیاری برای سلامتی دارد.
بسیاری از مطالعات دربارهی این اسانس در لولههای آزمایشگاهی و یا مدلهای حیوانی انجام شدند بنابر این برای نشان دادن مطالب بیشتری پیرامون مزایای آن روی انسان مطالعات بیشتری مورد نیاز است. افراد هرگز نباید این اسانس را به صورت خوراکی مصرف کنند و نباید به طور مستقیم به پوستشان بزنند مگر اینکه با دستور کارشناسانِ خدمات مراقبتی باشد. استفاده از این اسانس در ماساژ، بخور و یا انتشار آن ممکن است به آرامش مردم کمک کند و میتوان از آن در طب سنتی استفاده نمود.
برچسب ها
مدتی پیش، پس ازانتشار کتاب گیاهان دارویی منطقه سواد کوه، که در آن به خواص درمانی گل سرخ اشاره کرده بودم ، نامه هایی از برخی خوانندگان نکته سنج دریاف ...
گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ...
گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که همواره برای بدن انسان مفید بوده و کارشناسان تغذیه وجود این میوه را در رژیم های غذایی انسان ضروری می دانند ، از این ...
اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر میشود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونتهای قارچی کاربرد بالقوهای میتواند دا ...
تمرینات یوگا ذهنجسم را درمان میکند و میتواند اثرات گوناگونی برسلامتی انسان داشتهباشد. حال پرسش اینجاست که آیا یوگا میتواند فشارخون را کاهشدهد؟
معتقد بودند دمکردهی شوید از نفخ شکم، بهویژه در نوزادان، جلوگیری میکند. نوشیدن یک فنجان دمکردهی آن پیشاز خواب سبب ایجاد خواب آرامی میگردد.
ثبت نظر