فواید روغن زیتون روی پوست

فواید روغن زیتون روی پوست

روغن زیتون محصول استخراج شدۀ اعجاب انگیز از زیتون و جزء اساسی رژیم غذایی مدیترانه ای است. مصرف روغن زیتون با فواید سرشار همراه است . اما این تمام داستان نیست و روغن زیتون مصرف خارجی نیز دارد. روغن زیتون در برخی از موارد به پوست بدن و موی سر زده می شود.

سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 ساعت 14:33
گروه ترجمۀ سایت پهنک

-منبع غنی از آنتی اکسیدان:  روغن زیتون در پیشگیری از بروز نشانه های پیری زودرس روی پوست بسیار موثر است. روغن زیتون به عنوان آنتی اکسیدان عمل نموده و حاوی موادی است که از اکسیداسیون ممانعت بعمل می آورد. اکسیداسیون فرآیندی است که طی آن رادیکالهای آزاد تولید گردیده و این مواد شیمیایی به سلولها آسیب رسانده و زمینه ساز ابتلا به سرطان می گردد.

فواید روغن زیتون برای پوست و مو :

برخی از محققان معتقدند که به کاربردن روغن زیتون روی پوست، پس از در معرض آفتاب قرارگرفتن ، موجب مقاومت و مبارزه با سلولهای زمینه ساز سرطان می گردد. در همین ارتباط، طی یک کارآزمایی که توسط محققان صورت پذیرفت ، با اعمال روغن زیتون روی پوست موشهایی که در معرض اشعۀ فرابنفش خطرناک قرارگرفته بودند ، رشد تومورهای سرطانی در این گروه از موشهایی که روغن زیتون روی پوست خود داشتند به طرز قابل توجهی کمتر از گروهی بود که روغن زیتون را روی پوست خود نداشتند. با این حال محققان معتقدند که پژوهشهای بیشتری جهت رسیدن به نتایج قطعی پیرامون تاثیر روغن زیتون روی پوست انسان نیاز است.

 

 

-منبع غنی از ویتامین: روغن زیتون حاوی ویتامین های محلول در چربی A،D،E و K می باشد که برای پوست بسیار مفید است. برای نمونه در طول تاریخ و طی مستندات ، افراد روغن زیتون را در درمان بسیاری از بیماری های پوستی از جمله اکزما و پسوریازیس ، به صورت موضعی به کار می بردند.

-اثر آنتی باکتریال: اگرچه پژوهشهای بیشتری برای تایید این خاصیت روغن زیتون نیاز است ، اما ساختار شیمیایی روغن زیتون حاوی موادی با خاصیت آنتی باکتریال است. در یک پژوهش کوچک که روی تاثیر استفادۀ روغن زیتون و روغن نارگیل بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس موجود روی پوست متمرکز بود نتایج حاکی از آن بود که هر دو روغن زیتون و روغن نارگیل حاوی ساختار آنتی باکتریال بودند که در این میان روغن نارگیل بکر توان بیشتری در از میان برداشتن باکتری ها داشت. با این وجود در برخی مواقع از روغن زیتون در درمان عفونتهای باکتریایی می توان استفاده نمود . روغن زیتون همچنین در بهبود اولسر پا که حاصل از دیابت نوع 2 است موثر است.

-اثر مرطوب کنندگی: روغن زیتون از جمله مرطوب کننده های طبیعی و پرطرفدار است که برای مرطوب نمودن موی سر و پوست به کار می رود.

 

 

چگونه روغن زیتون را روی پوست خود به کار ببریم؟

روغن زیتون یکی از ترکیبات مهم و ثابت محصولات مراقبتی ازجمله شوینده های صورت و بدن، صابون و لوسیون می باشد. اما سایر روش های پیشنهادی به کار بردن روغن زیتون روی پوست به شرح زیر است:

 

-مرطوب کننده و ضد آفتاب: برخی از افراد روغن زیتون را افراد پیش از استفاده از سایر روغن ها ، از روغن زیتون به عنوان لوسیون مرطوب کننده استفاده می نمایند. روغن زیتون را جهت جلوگیری از احساس چرب شدگی در حالتی که پوست مرطوب باشد می توان به کار برد. بر اساس پژوهشی که روی موشها جهت یافتن خاصیت آنتی اکسیدانی صورت پذیرفت ، خواص و فواید بسیاری در استفادۀ روغن زیتون هنگامی که در معرض آفتاب قرار خواهید گرفت وجود دارد.

-لایه برداری: جهت برطرف نمودن بخشهای خشک و زبر صورت ، می توان روغن زیتون را با نمک دریا مخلوط کرده و روی پوست مالش داد. روی قسمتهای حساس صورت ، باید از نمک های با اندازۀ متوسط استفاده نمود و سایر نواحی بدن را می توان از دانه های سنگین تر بهره جست.

-پاک کنندۀ آرایش چشم: روغن زیتون در تمیز نمودن هرگونه مادۀ ضدآبی که در موادآرایشی روی چشم وجود دارد موثر است. میتوان با اضافه نمودن چند قطره روغن زیتون روی پنبۀ استریل و تمیز و به کار بردن آن روی پلک ها به راحتی محدودۀ چشم ها را با روغن زیتون تمیز نمود.

-ماسک صورت: ماسک هایی که ترکیب اصلی آن بر پایۀ روغن زیتون است برای افرادی که دارای پوست خشک هستند بسیار مفید خواهد بود. ترکیب روغن زیتون با سفیدۀ تخم مرغ ، عسل ، جودوسر در نرم و هیدراته نمودن صورت بسیار موثر است.

 

 

-درمان چین و چروک: با توجه به ساختار آنتی اکسیدانی ، روغن زیتون از پیری پوست و پیدایش چین و چروک جلوگیری می نماید. اطراف چشم را شبها یا زمانی که در معرض آفتاب قرار گرفته اید به روغن زیتون آغشته نمایید.

-درمان جراحت: روغن زیتون با بهره گیری از ویتامین ها و مواد آنتی اکسیدانی به محو شدن جراحت ها و بازسازی سلول ها کمک شایانی می نماید. روغن زیتون را به آرامی روی محل جراحت ماساژ دهید و  در صورتی که برخی از نواحی بر اثر زخم تیره شده باشد نیز میتوانیدمقداری آب لیموترش طبیعی به روغن زیتون اضافه نمایید.

 

عوارض احتمالی استفادۀ موضعی روغن زیتون:

-اکزما در پای کودک: اکزما در کودکی میتواند بر اثر استفادۀ روغن زیتون روی پوست رخ دهد. اگرچه پژوهش ها از فواید بکاربردن روغن زیتون روی پوست می دهند، اما سایر بررسی ها آن را بهترین راه حل برای تمامی افراد نمی دانند. مطابق پژوهش های صورت گرفته در سال 2016 برای کودکانی که پیشینۀ خانوادگی را دارا هستند ، استفادۀ روغن زیتون در کودکی توصیه نمی گردد.

-آسیب رساندن به لایۀ بیرونی پوست: طی یک گزارش ارائه شده در سال 2013 به کار بردن روغن زیتون بیش از حد روی پوست در بزرگسالان و کودکان توصیه نمی گردد ، محققان معتقدند که ممکن است به قرمزی و آسیب به لایۀ خارجی پوست منجر گردد.

-مسدود شدن منافذ : با توجه به وزن زیاد روغن زیتون، در صورت استفاده بیش از حد از این روغن ، ممکن است منجر به بسته شدن منافذ پوست و در نتیجه محبوش شدن باکتری ها گردد. پیشنهاد استفادۀ به ندرت از روغن زیتون و زدودن مقدار اضافی آن از روی پوست است.

-استفاده از روغن زیتونهای با کیفیت پایین: انتخاب روغن زیتون با کیفیت بالا و اصل بسیار مهم است، استفاده از روغن زیتون بی کیفیت با توجه به ساختار و ترکیبات شیمیایی آن منجر به آسیب و تحریک جدی پوست می گردد.


مطلب فواید روغن‌زیتون بکر و تشخیص تقلب در تولید آن را مشاهده فرمایید.

طی یک گزارش آماری در کشور آمریکا ، 73 درصد از پنج محصول پرفروش روغن زیتون وارداتی به این کشور از استانداردهای لازم برخوردار نبودند.

 

در پایان این گونه می توان نتیجه گرفت که روغن زیتون با توجه به ترکیبات ویتامین ، آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریال از فواید بسیاری برای سلامت پوست برخوردار است، اما باید توجه گردد که شواهدی نیز روی پوست های حساس وجود دارد که که نتایج بر خلاف آن چه که عنوان گشت می باشد. بنابراین پیش از هرگونه استفاده ، در گام نخست چند قطره روی صاعد خود ریخته و مالش دهید و سپس واکنش آن را مشاهده نمایید ، اگر طی 48 ساعت عارضه ای رخ نداد ، استفاده از روغن زیتون بلامانع است.

تعداد بازدید : 5037

ثبت نظر

ارسال

خواص گل سرخ در طب سنتی ایران

مدتی پیش، پس ازانتشار کتاب گیاهان دارویی منطقه سواد کوه،  که در آن به خواص درمانی گل سرخ اشاره کرده بودم ، نامه هایی از برخی خوانندگان نکته سنج دریاف ...

درمان طبیعی آلرژی های فصلی

گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ...

تاثیر آب گوجه فرنگی بر فشار خون و قلب و عروق

گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که همواره برای بدن انسان مفید بوده و کارشناسان تغذیه وجود این میوه را در رژیم های غذایی انسان ضروری می دانند ، از این ...

قطره علف لیمو

اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر می‌شود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونت‌های قارچی کاربرد بالقوه‌ای می‌تواند دا ...

آیا می‌توان توسط یوگا فشارخون را کاهش‌داد؟

تمرینات یوگا ذهن‌جسم را درمان می‌کند و می‌تواند اثرات گوناگونی برسلامتی انسان داشته‌باشد. حال پرسش اینجاست که آیا یوگا می‌تواند فشارخون را کاهش‌دهد؟

اسانس شوید و کاهش LDL

معتقد بودند دم‌کرده‌ی شوید از نفخ شکم، به‌ویژه در نوزادان، جلوگیری می‌کند. نوشیدن یک فنجان دم‌کرده‌ی آن پیش‌از خواب سبب ایجاد خواب آرامی می‌گردد.