راهکارهای درمان طبیعی در ورم‌مفاصل پسوریاتیک

راهکارهای درمان طبیعی در ورم‌مفاصل پسوریاتیک

زنان باردار و شیرده ، افراد دیابتی ، بیماران دارای فشارخون و افراد دچار اختلال روان نباید تنها به روش های درمان گیاهی اتکا نمایند.

یکشنبه 29 اردیبهشت 1398 ساعت 15:29
گروه ترجمۀ سایت پهنک

یک درمان بهینه هم زمان باید ایمن و موثر باشد. اما آیا درمانهای طبیعی که برای ورم مفاصل پسوریاتیک وجود دارد این دو ویژگی را دارند؟ در واقع بیشتر مدارک و شواهد موجود پیرامون درمان های طبیعی از جمله در ورم مفاصل پسوریاتیک و پسوریازیس تجربی بوده و سینه به سینه نقل گردیده و بدین جا رسیده اند. این موضوع نیز برهمه واضح و مبرهن است که شواهد تجربی در مقایسه با مستندات علمی جایگاهی نخواهد داشت. محققان و پزشکانی که روی درمانهای طبیعی متمرکز هستند باید تمامی جوانب از جمله ایمنی و موثر بودن و هماهنگی با درمان های علمی را مدنظر داشته باشند.

شما همواره پیش از هرگونه اقدام در جهت درمان های طبیعی باید با پزشک معالج خود پیرامون این موضوع مشورت نمایید. در بسیاری موارد درمان های طبیعی درکنار درمان اصلی به مسیر معالجۀ بیماری همراه می گردند. در مورد بحث بیماری ورم مفاصل پسوریاتیک نیز رعایت یک رژیم ضد التهابی امری منطقی به نظر می آید. در عین حال انجام حرکات ورزشی جهت حفظ سلامت و قدرت ماهیچه ها و مفاصل ضروری است. در کنار تمام این موارد ، انجام درمان های ذهنی بدنی مانند یوگا ، تای چی ، مراقبه جهت کاهش درد و اضطراب نیز پیشنهاد می گردد. انجام سایر درمان های جایگزین نظیر طب سوزنی ، ماساژ و طب فشاری (Acupressure) با هدف کاهش درد و بهبود جریان خون مفید واقع خواهد شد.

درکنار تمام موضوعات اشاره شده در بالا ، برخی از درمانهای گیاهی نیز وجود دارد که البته با هشدارهایی همراه هستند و پیش از هرگونه اقدام ، پیشنهاد می گردد با پزشک معالج خود پیرامون این موضوع گفتگو نمایید. درمان های گیاهی با درمان پزشکی شما ممکن است ایجاد تداخل نماید و دچار تعارض گردد. زنان باردار و شیرده ، افراد دیابتی ، بیماران دارای فشارخون و افراد دچار اختلال روان نباید تنها به روش های درمان گیاهی اتکا نمایند.

 

برای مطالعه مطالب بیشتر به سایت پهنک مراجعه کنید.

 

آرتریت پسوریاتیک

 

آرتریت پسوریاتیک و نشانه های آن

آرتریت پسوریاتیک یا ورم مفاصل پسوریاتیک ، التهاب مفاصل مرتبط با بیماری پوستی و ناخنی پسوریازیس می‌باشد. در این بیماری اغلب مفاصل انگشتان و مهره‌های کمری و گردنی درگیر می‌شوند. این اختلال خفیف بوده و بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال آغاز می گردد و در سراسر زندگی به طور متناوب ادامه می‌یابد. درد، تورم، محدودیت حرکت، احساس درد هنگام لمس و گرمی مفاصل مبتلا، پوسته‌ریزی پوست، ناخن‌های چاله‌دار، برجسته و زرد رنگ، خستگی و تب از نشان‌های این بیماری می‌باشد. برای این گروه از بیماران نیز جستجوی یافتن راهکارهای طبیعی جهت رفع نشانه های این عارضه نیز امری غیرمعمول نیست. در عین حال گروهی نیز از عوارض حاصل از راهکار درمان طبیعی واهمه دارند . طی آمارهای رسیده از کشور آمریکا ، حدود 36درصد از افراد به نوعی از درمان طبیعی یا طب جانشین بهره می جویند.

 

روش های درمان

اما برخی از روش های درمان طبیعی و گیاهی موثر در درمان ورم مفاصل پسوریاتیک به شرح زیر است:

آلوئه ورا:

ژل موجود در گیاه آلوئه ورا ، در کاهش قرمزی و پوسته پوسته شدن مرتبط با پسوریازیس بسیار موثر است. کرمهایی که حاوی نیم درصد آلوئه ورا هستند ، به تعداد 3 بار در روز بر پوست مالیده شوند. قرصهای حاوی آلوئه ورا پیشنهاد نمی گردد و حتی ممکن است که با عوارض خطرناکی همراه باشند. ترکیبات شیمیایی آلوئه ورا عبارتنداز آنتراکینون ، استروئید ، ساپونین ، موکوپلی ساکارید و سالیسیلیک اسید می باشد.  

 

آلوئه ورا

 

کپسایسین:

کپسایسین، ماده موجود در فلفلهای چیلی ، زمانی که به کرمها و پمادهای موضعی اضافه می گردد، به روند کاهش درد، التهاب ، قرمزی و پوسته پوسته شدن حاصل از پسوریازیس کمک شایانی می نماید. زمانیکه کپسایسین به پوست مالیده میشود با مسدود کردن مسیر پیام رسانهای عصبی حامل درد سبب کاهش التهاب و درد میگردد.

کپسایسین

 

روغن درخت چای:

روغن درخت چای که از گیاهی بومی کشور استرالیا استخراج می گردد ، اغلب اوقات در درمان زخم وکهیر به کار می رود. استفاده از روغن درخت چای در مطالعات علمی تایید نشده است و با توجه به احتمال بروز واکنشهای شیمیایی با احتیاط و به میزان مناسب از آن استفاده نمایید.

 

روغن درخت چای:

 

 

زردچوبه:

از ویژگیهای بارز زردچوبه ، خاصیت ضدالتهابی و سرشار از آنتی اکسیدان بودن آن است. کورکومین می‌تواند رادیکال‌های آزاد را غیرفعال ساخته و با اثر ضداکسید کنندگی و ضدالتهابی خود، مانند کورتیزون از ورم‌مفاصل بکاهد. با این تعاریف ، زردچوبه قابلیت کاهش التهاب حاصل از پسوریازیس و ورم مفاصل پسوریاتیک را دارد. FDA میزان مصرف مجاز زردچوبه را 1.5 تا 3 گرم در روز اعلام نموده است.

زردچوبه:

 

 

سرکه سیب:

سرکۀ سیب در تسکین خارش پوست سرِ حاصل از بیماری پسوریازیس بسیار موثر است. سرکه های طبیعی سیب در هفته به دفعات روی پوست سر مالیده شود و پیشنهاد می گردد جهت جلوگیری از سوزش ، سرکه سیب را رقیق نمایید. همچنین شستشوی پوست با سرکه سیب برای بهبود التهاب پوست مفید است.

سرکه سیب:

 

 

نمک‌های دریایی:

خیس خوردن در حمام نمک های دریایی در برداشتن پوسته ها و بهبود خارش مرتبط با پسوریازیس موثر است.

در انتها بار دیگر یادآور می گردیم که بررسی های محدودی پیرامون تاثیر درمان طبیعی و گیاهی روی پسوریازیس صورت پذیرفته است و از سوی دیگر نمی توان به طور قطع و یقین از بی ضرر بودن این روشها صحبت کرد و از تمامی این موارد مهمتر سازمان غذا و دارو هیچگونه کنترلی روی این محصولات ندارد.

 

نمک‌های دریایی

تعداد بازدید : 2293

ثبت نظر

ارسال

خواص گل سرخ در طب سنتی ایران

مدتی پیش، پس ازانتشار کتاب گیاهان دارویی منطقه سواد کوه،  که در آن به خواص درمانی گل سرخ اشاره کرده بودم ، نامه هایی از برخی خوانندگان نکته سنج دریاف ...

درمان طبیعی آلرژی های فصلی

گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ...

تاثیر آب گوجه فرنگی بر فشار خون و قلب و عروق

گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که همواره برای بدن انسان مفید بوده و کارشناسان تغذیه وجود این میوه را در رژیم های غذایی انسان ضروری می دانند ، از این ...

قطره علف لیمو

اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر می‌شود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونت‌های قارچی کاربرد بالقوه‌ای می‌تواند دا ...

آیا می‌توان توسط یوگا فشارخون را کاهش‌داد؟

تمرینات یوگا ذهن‌جسم را درمان می‌کند و می‌تواند اثرات گوناگونی برسلامتی انسان داشته‌باشد. حال پرسش اینجاست که آیا یوگا می‌تواند فشارخون را کاهش‌دهد؟

اسانس شوید و کاهش LDL

معتقد بودند دم‌کرده‌ی شوید از نفخ شکم، به‌ویژه در نوزادان، جلوگیری می‌کند. نوشیدن یک فنجان دم‌کرده‌ی آن پیش‌از خواب سبب ایجاد خواب آرامی می‌گردد.