درمان طبیعی آلرژی های فصلی

درمان طبیعی آلرژی های فصلی

گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ایمنی بدن واکنش بیش از حد(Overreact) به آلرژن ها نشان می دهد این حساسیت بروز می نماید، برای نمونه واکنشهایی نظیر عطسه ، خارش و احتقان که بر اثر گردۀ گیاهان رخ می دهد.

دوشنبه 20 خرداد 1398 ساعت 14:35
گروه ترجمۀ سایت پهنک

هنگامیکه سخن از آلرژی و موادغذایی به میان می آید ، آن گروه از افرادی که با این معضل دست و پنجه نرم می نمایند، به یاد موادغذایی خاصی می افتند که باید از رژیم غذایی خود جهت پیشگیری از واکنشهای نامطلوب حذف نمایند. ارتباط میان آلرژی های فصلی و موادغذایی در چند گروه مشخص خلاصه می گردد که به عنوان "موادغذایی واکنش پذیر متقابل(Cross-Reactive Foods)" شناخته می شوند. مطابق تعریف علمی، واکنش پذیری زمانی رخ می دهد که پروتئین موجود در یک ماده با پروتئین موجود در مواد دیگر مشابه باشد و در نتیجه سیستم ایمنی بدن نیز آنها را یکسان در نظر خواهد گرفت. واکنش های حاصل از مواد غذایی واکنش پذیر متقابل برای افرادی که درگیر سندرم حساسیت اورال، حساسیت به گرده های گیاهان فصلی هستند نیز ممکن است رخ دهد.

گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ایمنی بدن واکنش بیش از حد(Overreact) به آلرژن ها نشان می دهد این حساسیت بروز می نماید، برای نمونه واکنشهایی نظیر عطسه ، خارش و احتقان که بر اثر گردۀ گیاهان رخ می دهد.

درمان های دارویی و تغییر سبک زندگی به تسکین حساسیت های حاصل از فصل ها کمک شایانی می نماید. مصرف مواد غذایی خاص و مشخص نیز روی تسکین واکنشهای آلرژیکی مانند آبریزش بینی و چشم موثرخواهد بود. نوع رژیم غذایی در افزایش قوای ایمنی بدن و کاهش التهاب بسیار موثر است که در ادامه سایت پهنک به هفت مورد از موادی که در تسکین و بهبود نشانه های حاصل از حساسیت های فصلی موثر هستند اشاره خواهد شد:

تسکین و بهبود نشانه های آلرژی

1.زنجبیل:

التهاب سرچشمۀ بسیاری از عوارض آزاردهندۀ حاصل از آلرژی های فصلی است. تورم و سوزش در مسیرهای بینی، چشمها و گلو که زنجبیل در کاهش این عوارض به صورت طبیعی بسیار موثر خواهد بود. سالیان متمادی است که زنجبیل به عنوان یک درمان طبیعی همواره مورد توجه انسان بوده و از آن در معالجۀ برخی از مشکلات مانند دردهای مفصلی و تهوع بهره می جستند. ساختار زنجبیل تشکیل شده است از آنتی اکسیدانها ، موادمغذی ضد التهابی و طی پژوهشهایی که در سال 2016 نیز توسط محققان صورت پذیرفته مشاهده نمودند که زنجبیل با سرکوب نمودن پروتئینهای نیرومند التهابی موجود در خون موشها ، موجب تسکین نشانه های آلرژی در این حیوانات گردید.

در میزان ظرفیت و ویژگی ضد التهابی زنجبیل تازه و زنجبیل خشک تفاوتی وجود ندارد و از آن بصورت پودر ، پخته و حتی در چای استفاده می گردد.

2.گردۀ زنبورعسل:

گردۀ زنبور عسل ترکیبی از آنزیمها ، شهد، عسل، گردۀ گل و موم که اغلب به عنوان درمان تب یونجه (Hay Fever)

به کار می رود. گردۀ زنبور عسل با ویژگی های ضد التهابی، ضد قارچی و ضد میکروبی از اهمیت ویژه ای در موادغذایی برخوردار است. پژوهشها حاکی نقش گردۀ زنبورعسل در ممانعت از فعال شدن ماست سل ها دارد که گام مهمی در پیشگیری از واکنشهای آلرژیک است. ماست‌سل‌ها سلول‌های بزرگی هستند که به تعداد زیاد در بافت پیوندی یافت می‌شوند و سیتوپلاسم آن‌ها حاوی گرانول‌های درشت و بازدوست می‌باشد.

اما نکتۀ قابل توجه پیرامون گرده های زنبور عسل اینجاست که این گرده زنبور عسل باید از منظقه ای باشد که بدن شما به هوای آنجا و یا هر عامل مرتبط با آن محل واکنش آلرژیک از خود نشان می دهد. گردۀ زنبور عسل در قالبهای کوچک درست شده و از راه های مصرف آن پودر نمودن آن در ماست یا شیر و یا اضافه نمودن آن در اسموتی ها است.

 

آلرژی

 

3.مرکبات:

از شاخصه های مهم خانوادۀ میوه های مرکبات ، منبع غنی ویتامین سی بودن آنها می باشد و ویتامین سی نیز نقش اساسی در کاهش دوران بیماری سرماخوردگی را دارد که با توجه به یکسان بودن برخی نشانه ها و عوارض حساسیت های فصلی و سرما خوردگی ، از این ویتامین به عنوان تسکین دهندۀ نشانه های حساسیت های فصلی می توان بهره جست.

محققان معتقدند که مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین سی در کاهش نشانه های رینیت آلرژیک و التهاب دستگاه تنفسی فوقانی به سبب گرده افشانی گلها بسیار مفید است. پس در فصول آلرژی زا از مصرف مرکباتی چون گریپ فروت، پرتقال، نارنگی، لیمو و ... غافل نشوید.

4.زردچوبه:

زردچوبه از منابع سرشار و غنی ضد التهاب است. کورکومین ، مادۀ فعال موجود در زردچوبه که هرگونه التهاب حاصل از هر نوع بیماری را سرکوب می نماید و به طور قطع و یقین نقشی مهم در تسکین و بهبود تورم و التهاب حاصل از رینیت آلرژیک دارد.

زردچوبه به صورت قرص ، چای و پودر یافت می گردد. مصرف زردچوبه به همراه فلفل سیاه تا 2000 درصد میزان جذب کورکومین را افزایش می دهد.

5.گوجه فرنگی:

علاوه بر خانوادۀ مرکبات که در بالا اشاره گردید ، گوجه فرنگی نیز یک منبع غنی از ویتامین سی می باشد. یک گوجه فرنگی در اندازۀ معمولی حاوی 26 درصد از میزان ویتامین سی موردنیاز روزانۀ بدن انسان است. افزون بر آن گوجه فرنگی حاوی لیکوپن(Lycopen) است. لیکوپن نوعی رنگدانه گیاهی قرمز رنگ است که همانند سایر رنگدانه های گیاهی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. لیکوپن زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود بهتر جذب بدن می گردد.

6.ماهی سالمون و سایر ماهی های روغنی:

امگا-3 موجود در ماهی ها مقاومت بدن در برابر حساسیت ها افزایش داده و حتی در بهبود نشانه های آسم موثر است. محققان آلمانی معتقدند هر چه میزان  اسید چرب ایکوزاپنتانوییک در جریان خون انسان بالاتر باشد ، به همان مقدار حساسیت های آلرژیک و یا تب یونجه کاهش می یابد. پژوهشی دیگر نیز موید آن است که اسیدهای چرب در جلوگیری از باریک گشتن مسیرهای عبوری هوا در آسم و برخی موارد حساسیتهای فصلی بسیار موثر هستند. تمام این فواید نتیجۀ ویژگی ضد التهابی امگا-3 می باشد. انجمن قلب آمریکا مصرف 226 گرم ماهی در هفته برای بزرگسالان ، به ویژه ماهی های روغنی با میزان پایین جیوه مانند سالومون، ماهی خال‌خالی(Meckerel) ، ساردین و ماهی تون را پیشنهاد می نماید.

 

 آلرژی وماهی سالمون و سایر ماهی های روغنی

 

7.پیاز:

پیاز منبعی طبیعی از مادۀ کوئرستین (Quercetin) ، فلاونولی که نام آن به عنوان یک مکمل غذایی مجزا شاید به گوشتان آشنا باشد. کوئرستین به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل نموده و نشانه های آلرژیک فصلی را بهبود می بخشد. پیاز حاوی مواد ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است که به هیچ وجه نمی توان آن را از رژیم درمانی حساسیت های فصلی نادیده گرفت.

پیازهای قرمز رنگ در مقایسه با سایر گونه ها از کوئرستین بالاتری برخوردار هستند و پختن پیاز از میزان کوئرستین پیاز کم می نماید ، از این رو جهت دستیابی به تاثیر حداکثری ، پیاز را خام مصرف نمایید.

 

درانتها یادآور می گردیم که هیچ یک از مواد یاد شده در مقاله را به هیچ عنوان جایگزین روش درمانی حساسیت فصلی ننمایید .

 

درمان طبیعی آلرژی

 

 

 

تعداد بازدید : 4764

ثبت نظر

ارسال

خواص گل سرخ در طب سنتی ایران

مدتی پیش، پس ازانتشار کتاب گیاهان دارویی منطقه سواد کوه،  که در آن به خواص درمانی گل سرخ اشاره کرده بودم ، نامه هایی از برخی خوانندگان نکته سنج دریاف ...

درمان طبیعی آلرژی های فصلی

گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ...

تاثیر آب گوجه فرنگی بر فشار خون و قلب و عروق

گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که همواره برای بدن انسان مفید بوده و کارشناسان تغذیه وجود این میوه را در رژیم های غذایی انسان ضروری می دانند ، از این ...

قطره علف لیمو

اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر می‌شود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونت‌های قارچی کاربرد بالقوه‌ای می‌تواند دا ...

آیا می‌توان توسط یوگا فشارخون را کاهش‌داد؟

تمرینات یوگا ذهن‌جسم را درمان می‌کند و می‌تواند اثرات گوناگونی برسلامتی انسان داشته‌باشد. حال پرسش اینجاست که آیا یوگا می‌تواند فشارخون را کاهش‌دهد؟

اسانس شوید و کاهش LDL

معتقد بودند دم‌کرده‌ی شوید از نفخ شکم، به‌ویژه در نوزادان، جلوگیری می‌کند. نوشیدن یک فنجان دم‌کرده‌ی آن پیش‌از خواب سبب ایجاد خواب آرامی می‌گردد.