افزایش میزان استفاده از تلفن های هوشمند همراه (Screen Time) با افزایش خطر چاقی و افسردگی در دوران کودکی ارتباط مستقیم دارد.
تکنولوژی ، فن آوری ، تلفن های همراه ، آی پد ، واژه هایی هستند که در این روزها به طور مداوم با آنها سروکار داریم. حال که چه مقدار این فن آوری ها در زندگی ما تاثیر مثبت یا منفی داشته ، خود موضوعی مهم جهت بررسی است . اما مسئلۀ فوق زمانی حاد می گردد که پدرومادران امروزی برای سرگرم کردن فرزندان خود، آنها را آلوده به این وسایل نموده و بذر عادات غلط زندگی را در نهاد آن ها می کارند. این موضوع آنقدر حائز اهمیت است که سازمان بهداشت جهانی(WHO) با ارائه طوماری از توصیه ها پا به میدان گذارده و میزان مجاز استفاده از گوشی های همراه هوشمند و نگریستن به آن را در کودکان زیر پنج سال تعیین نموده است. برای مطالعه مطالب بیشتر به سایت پهنک مراجعه کنید.
Screen Time اصطلاحی است که به مدت زمان استفاده از صفحۀ تلفن همراه اطلاق می گردد و در این مبحث از این واژه به دفعات استفاده خواهد شد. در این توصیه ها موضوعی که بسیار بر آن تاکید گردیده ، اختصاص حداکثر زمان، به فعالیتهای جسمانی و پر جنب و جوش و در مقابل کاهش مدت زمان بی تحرکی است. کودکان در بازۀ سنی 2 تا 4 سال روزانه تا سقف یک ساعت مجاز به یکجا نشینی و استفاده از گوشی های همراه هوشمند هستند. آژانس سلامت سازمان ملل متحد نیز بر کاهش و یا حذف Screen Time تاکید بسیار داشته و افزایش میزان ساعات فعالیت های جسمانی را گامی موثر در سلامت جوامع بشری در آینده دانسته است.
دستیابی به جامعه ای سالم تنها با برداشتن گامهای صحیح از همان دوران آغازین زندگی میسر است. کودکی انسان دوره ای است که رشد و تکامل وی با سرعت در حال پیشرفت است و الگوی درست و اصولی سبک زندگی یک خانواده در افزایش میزان سلامت کودکان موثر است.
در سال 2016 میلادی نیز آکادمی بیماریهای کودکان آمریکا تاکید بسیاری بر ممنوعیت Screen Time برای کودکان زیر 18 ماه نموده است. برای کودکان بین 18 تا 24 ماه فقط برنامه های تایید شده و کیفیت بالا آن هم در حضور پدر و مادر یا مربی مجاز است. همچنین برای کودکان سنین 2 تا 5 سال نیز تا سقف یک ساعت در روز و استفاده از برنامه های مورد تایید را مجاز می داند.
دکتر دیوید هیل ، سرپرست و طراح دستورالعمل های وضع شده توسط آکادمی بیماریهای کودکان آمریکا معتقد است ، که در واقع استفاده از آی پد و تلفن هوشمند برای کودکان زیر 18 ماه هیچگونه سودی و فایده ای به همراه ندارد و استفادۀ دراز مدت از این وسایل و تاثیر آن بر مغز کودکان بین 18 تا 24 ماه نیز در هاله ای از ابهام است. وی اضافه نمود که با توجه به پیشرفت سریع فن آوری ، تاثیر مثبت یا منفی بر رشد مغز کودک همچنان ناشناخته است و این خود هشدار برای پدرومادرهایی است که عادت استفاده از تلفن همراه هوشمند را در کودکان خود می پرورانند.
او همچنین معتقد است که اگر از تاثیر مثبت آن اطلاع نداریم و یا به مضر بودن آن مشکوک هستیم ، چرا باید روزه شک دار بگیریم؟ مانع استفادۀ آن توسط فرزندانمان شویم.
و به طور قطع و یقین اگر به نتایج متفاوت از داده های امروز دست یابیم ، روی توصیه های خود تجدید نظر خواهیم نمود.
مجموعۀ سازمان بهداشت جهانی در ادامه پژوهشهای آکادمی بیماریهای کودکان در آمریکا ، طی بیانیه ای این گونه اظهار نمود:
افزایش میزان فعالیتهای فیزیکی،کاهش مدت زمان بی تحرکی و اطمینان از کیفیت بالای خواب در کودکان خردسال ، تضمین کنندۀ سلامت روح و جسم آنان و مانع چاقی و بیماریهای مرتبط، در آیندۀ آنان خواهد بود.
در توصیه های سازمان بهداشت جهانی آمده است کودکان زیر پنج سال را بیش از یک ساعت در آغوش و صندلی ها و تختاشان زندانی نکنید ، این گروه از کودکان ، به ویژه سنین 1 تا 5 سال حداقل سه ساعت در روز باید فعالیت جسمانی و 10 ساعت خواب بی وقفه داشته باشند.
گزارشها حاکی از آن است که میزان چاقی در جهان از سال 1974 تا کنون به میزان سه برابر افزایش یافته است. همچنین مطابق آمار سازمان بهداشت جهانی ، نشانه های چاقی در کودکان برای نخستین بار در کشورهای توسعه یافته مشاهده گردید ، اما امروزه شاهد شیوع این پدیده در جوامع کم درآمدازجمله آفریقا و آسیا نیز هستیم که ریشه در بی تحرکی افراد دارد. موضوع نگران کننده تر مرگ حدود 5 میلیون تن (از تمام سنین) در سراسر جهان بر اثر عدم تحرک جسمانی است. [1]
در حال حاضر بیش از 23 درصد افراد بزرگسال و 80 درصد نوجوانان از شرایطی که سازمان بهداشت جهانی تعریف نموده برخوردار نیستند.
برای آشنایی با این مطلب که چگونه فرزندمان را آماده مهد کودک و مدرسه کنیم؟ روی لینک کلیک کنید.
1) کودکان زیر یک سال:
انجام فعالیتهای فیزیکی به میزان بالا و به هر طریق ممکن از جمله بازی های روی زمین هنگامی که کودکتان چهاردست و پا روی زمین قرار دارد. حداقل سی دقیقه و به تعداد دفعات در روز
2)کودکان یک تا دو سال:
3)کودکان 3 تا 4 سال:
اما پژوهشهای دیگری نیز در منابع گوناگون صورت پذیرفت که با هدف آگاهی شما به صورت فهرست وار بدان اشاره نموده و از تاثیر نامناسب استفاده از خانوادۀ گوشی های همراه هوشمند بر سلامت کودکانتان شمارا مطلع می سازیم.
این بررسی در ژانویه سال میلادی توسط مجله پزشکی بریتانیا (BMJ) منتشر گردید ، نگاهی اصولی بر شواهد موجود تاثیر آسیب ها و فواید استفاده از تلفن های همراه هوشمند ، روی کودکان و نوجوانان داشته است. پژوهشگران با جمع آوری نتایج 6 ارزیابی متنوع به تاثیر Screen Time روی ساختار بدن ، سلامت روحی و خطرهای بیماری های قلبی و توانایی های جسمانی و قدرت بدنی ، درد ، آسم و خواب پرداختند.
نتایج حاکی از آن بود که
[1] WHO
مدتی پیش، پس ازانتشار کتاب گیاهان دارویی منطقه سواد کوه، که در آن به خواص درمانی گل سرخ اشاره کرده بودم ، نامه هایی از برخی خوانندگان نکته سنج دریاف ...
گذشته از آلرژی های غذایی ، حساسیت های فصلی یا رینیت آلرژیک (Allergic Rhinitis) نیز در مواقع مشخص از سال (تابستان یا بهار) رخ می دهند. زمانی که سیستم ...
گوجه فرنگی از جمله گیاهانی است که همواره برای بدن انسان مفید بوده و کارشناسان تغذیه وجود این میوه را در رژیم های غذایی انسان ضروری می دانند ، از این ...
اسانس علف لیمو اثرات غیرقارچی نویدبخشی داشت که منجر میشود تا نویسندگان اظهار کنند که این اسانس در درمان عفونتهای قارچی کاربرد بالقوهای میتواند دا ...
تمرینات یوگا ذهنجسم را درمان میکند و میتواند اثرات گوناگونی برسلامتی انسان داشتهباشد. حال پرسش اینجاست که آیا یوگا میتواند فشارخون را کاهشدهد؟
معتقد بودند دمکردهی شوید از نفخ شکم، بهویژه در نوزادان، جلوگیری میکند. نوشیدن یک فنجان دمکردهی آن پیشاز خواب سبب ایجاد خواب آرامی میگردد.
ثبت نظر